Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Mogelijk kun je hieronder antwoord vinden op al je vragen. Staat je antwoord er niet tussen of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op!

Hoe oud moet ik zijn om te kunnen starten met rijlessen nemen?

Wettelijk is het verplicht dat je minstens 16,5 jaar oud bent om te kunnen starten met het nemen van rijlessen. Pas wanneer je 17 jaar oud bent kan je afrijden daarbij. Wel moet je dan ook tot je 18e verjaardag in gezelschap van een volwassene in de auto stappen om te kunnen rijden. Zodra je 18 bent kan je gerust in je eentje een auto besturen.

Kan ik bij jullie ook in termijnen betalen?
Absoluut! Wij begrijpen dat mensen vooral in deze tijd moeite hebben om lespakketten in één keer af te betalen. Daarom kan je bij ons ook in termijnen betalen. Vraag hier dus gerust naar. Dan leggen we je graag uit welke voorwaarden wij hanteren. Wij willen zo flexibel mogelijk ruimte bieden voor onze leerlingen!
Is het mogelijk om ook in de avond of in het weekend rijles te krijgen?
Jazeker! Wij stemmen de rijlessen altijd zo veel als mogelijk af op jouw beschikbaarheid. Zo zorgen we ervoor dat jij op jouw gemak en tempo je rijbewijs haalt.
Hoeveel rijlessen zal ik nodig hebben om op praktijkexamen te mogen?
Dit hangt echt heel erg af van de leertempo van de leerling. Wij kunnen niet van te voren aangeven hoeveel het voor jou zal duren. Daarom kan je een proefles bij ons aanvragen, zodat we na de proefles jou eerlijk en transparant kunnen vertellen hoeveel rijlessen jij ongeveer zou nodig hebben om op praktijkexamen te mogen.
Krijg ik elke keer rijles van een andere rijinstructeur?
Nee! Om jou zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden krijg je bij ons rijles van dezelfde rijinstructeur, van begin tot aan je rijbewijs.
Kunnen jullie mij ook thuis ophalen en afzetten?
Dat kan zeker! Wel is het verstandig daarbij dat je in de regio woont waar wij onze rijlessen verzorgen. Dat is wel zo handig in verband met het inplannen van de rijlessen met andere leerlingen voor en na jouw rijles. Zo hoeven we niet telkens verre afstanden af te leggen immers.
Geven jullie ook proefles?
Dat doen we zeker! Zodoende kunnen we achterhalen hoeveel rijlessen jij nog ongeveer nodig zal hebben voor het reserveren van je praktijkexamen bij het CBR. Jij kan dan tijdens en na de proefles uitmaken of wij wel de geschikte rijschool zijn voor jou. Wel zo handig!
Moet ik mijn theorie hebben gehaald om op praktijkexamen te mogen?
Absoluut! Anders kan je namelijk geen rijbewijs krijgen. Een theorie certificaat is daarom verplicht om op praktijkexamen te mogen.
Kan ik zelf mijn rijlessen inplannen bij jullie altijd?
Je kan bij ons gerust je voorkeuren aangeven. En wij kunnen dan kijken op basis van onze agenda of wij dan al geen rijles hebben ingepland met een andere leerling. Mochten we ruimte hebben, dan passen we ons helemaal aan op jouw behoeften!
Wanneer kan ik al starten met het nemen van rijlessen bij jullie?
Zodra je aanmelding is afgerond kan je vandaag of morgen al gaan lessen! Wel moet je rekening houden met de leeftijd verplichting conform wet- en regelgeving. Zie voor meer informatie hierover de eerste vraag van deze Veelgestelde Vragen-pagina.
Wat houdt rijbewijs B in?
Daarmee kan je een auto rijden van maximaal 3500 kilo. ‘Rijbewijs B’ wordt simpelweg ook wel ‘het autorijbewijs’ genoemd.
Wat kost een losse lesuur bij jullie?

Op onze tarieven pagina kun je hier uitgebreid informatie over vinden.

Bieden jullie ook faalangstexamens aan?
Absoluut! Mocht je last hebben van faalangst, dan kan je ons dit gerust aangeven en wij regelen een faalangstexamen voor jou bij het CBR waarbij er rekening wordt gehouden met jouw persoonlijke situatie. Maak je geen zorgen, wij zijn hier ervaren in!
Wat is jullie rijschoolnummer?

Het rijschoolnummer van Rijschool OK is 6750F6.

Kan ik bij jullie in een week meerdere rijlessen nemen?
Zeker weten! Wij stemmen onze lesroosters af op jouw eisen en wensen. Laat ons gerust weten wat jouw voorkeuren zijn en wij zullen ervoor zorgen dat jij rijles krijgt wanneer het jou goed uitkomt.
Hoelang is een theoriecertificaat geldig eigenlijk?
Zodra je bent geslaagd voor je theorie is je certificaat 18 maanden geldig. Zorg er dus voor dat je binnen die 18 maanden ook je praktijkexamen hebt gereserveerd.
Kan ik ook rijles bij jullie krijgen als ik al rijles bij een andere rijschool heb gehad?
Tuurlijk! Als je wil switchen van rijschool kan je ons dit gerust aangeven. Dan leggen we je graag uit hoe wij je verder kunnen helpen.
Moet ik al geslaagd zijn voor het theorie-examen om rijles te mogen volgen?
Nee hoor! Zolang je maar 16,5 jaar en ouder bent kan je gerust starten met rijlessen volgen.
Waar geven jullie les eigenlijk?
Wij geven rijles in de regio van Amsterdam. Dit wordt gedaan op basis van examengerichtheid, waarbij we de examenroutes hanteren van het CBR. Zodoende ben jij dan optimaal voorbereid voor het praktijkexamen, omdat je tegen die tijd al zal weten wat je zult krijgen tijdens het examen!
Kan ik ook per rijles betalen bij jullie?
Dat kan je zeker! Schroom alsjeblieft niet om te vragen naar de voorwaarden. Wij denken altijd graag met je mee!
Mag je met autorijbewijs scooter rijden?

Ja, dat mag! Zodra je bent geslaagd voor je autorijbewijs, krijg je de categorie AM op je rijbewijs er gratis bij.

 • Instructieles camera
 • Rijles in Engels, Nederlands of Farsi
 • Betalen in termijnen
 • Hoog slagingspercentage
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • CBR erkende rijschool
 • Digitale lesvoorbereiding en leskaart
 • Vaste rijinstructeur
 • Geen wachttijden
 • Rijlessen in een moderne lesauto
 • Examengerichte rijlessen
 • Moderne lestechnieken
 • Rijlessen worden opgenomen met camera
 • Rijlessen in een handgeschakelde auto
veelgestelde-vragen-rijjschool-ok