Praktijkexamen bij CBR

praktijk-examen-auto

Het praktijkexamen bij het CBR

Uit ervaring weten wij dat leerlingen het praktijkexamen bij het CBR behoorlijk spannend achten. Wij willen alvast benadrukken dat je gerust kan zijn, want anders had je instructeur het examen niet gereserveerd als je er niet klaar voor was! Als Rijschool OK weten wij dat een rijles net voor het praktijkexamen goed kan zijn om alvast warm te draaien.

Ook kan je zo behoorlijk wat spanning wegwerken en meer gefocust zijn tijdens je afrijden. Je rijinstructeur kan je daarbij ook nog voorzien van een aantal tips and tricks die je kunnen helpen tijdens het examen.

Geslaagden

Al velen zijn je voorgeweest en hebben hun rijbewijs bij ons gehaald. 

Meer dan 10 jaar ervaring

Al jarenlang zijn we bezig om onze leerlingen te helpen aan een rijbewijs.

Deskundige instructeur

Wij nemen ons werk serieus en hanteren moderne lestechnieken tijdens de rijlessen.

Flexibele planning

Wij houden rekening met iedereen en doen niet moeilijk over de lestijden.

De CBR examinator

Wanneer je bij het CBR bent zal je kennismaken met de CBR examinator. Hij of zij zal je kort vertellen wat er van je wordt verwacht en ook een kleine test met je doornemen alvorens je in de auto gaat stappen.

Een aantal vragen die de examinator je mogelijk zal stellen is het aflezen van een kenteken van een auto die bijvoorbeeld op 20 meter afstand staat. Dit wordt gedaan om na te gaan of je goed genoeg kunt zien. Ook kan de examinator je bijvoorbeeld technische vragen stellen over de auto, zoals waar de olietank en koelvloeistof tank bevindt.

De mogelijke vragen die gesteld kunnen worden zijn doorgaans bekend bij je instructeur, dus vraag hem of haar hier ook naar!

praktijk-examen-cbr

Wat neem je mee?

Het is ten eerste belangrijk dat je een bevestigingsmail en/of bevestigingsbrief bij de hand hebt om te laten zien bij het CBR. Zo kunnen zij vaststellen dat je inderdaad een examenplek hebt. Verder is het daarbij belangrijk dat je ook een geldig identiteitsbewijs bij je hebt. Dit kan een verblijfsvergunning, ID of paspoort zijn. Het legitimeren zal dus sowieso aan de orde komen.

Ten slotte is het belangrijk dat je op tijd bent. Ook al is dit vanzelfsprekend, toch komen examenkandidaten geregeld te laat waardoor hun de toegang naar het examencentrum wordt geweigerd. Wees dus gewoon op tijd! Zonde van je tijd en geld namelijk.

Voor aanvullende handige tips and tricks is het ook handig om je rijinstructeur te vragen naar relevante informatie. Je instructeur zal ongetwijfeld over meer adviezen beschikken. Wij feliciteren je alvast met je welverdiende rijbewijs B!

Zullen we je terugbellen?

Vul het formulier in en vraag een terugbelverzoek aan!

Pakket A

€1100,-

  • 15 uur rijles
  • CBR examen

Pakket B

€1640,-

  • 25 uur rijles
  • CBR examen

Pakket C

€2700,-

  • 40 uur rijles
  • CBR examen
  • Inclusief tussentijdse toets

Pakket D

€3240,-

  • 50 uur rijles
  • CBR examen
  • Inclusief tussentijdse toets